Spužva - PU
Poliuretanska meka pjena-spužva je proizvod koji nastaje kemijskom reakcijom poliola i toluenizocijanata, uz prisustvo aditiva. Sve komponente koje se koriste u procesu, nakon kemijske reakcije, u cjelosti su ugrađene u proizvod-poliuretan. Proizvod nije štetan po okolinu, niti po čovjeka.

Osnovna svojstva poliuretanskih mekih pjena:

  • raspon težina - volumnih masa od 19-35 kg/m3
  • raspon tvrdoća od 90-190 N (+/- 10%) prema standardu ISO 2439 pri 40% deformacije
  • lagane i prozračne
  • fleksibilne sa odličnim prilagođavanjem tijelu, veliki komfor sjedenja
  • higijenske, bez prašine
  • velike nosivosti, postojanosti oblika i dugog vijeka trajanja
  • pogodne za spavanje, a posebno za osobe sa poteškoćama kralježnice
  • odličan zvučni (apsorpcija) i toplinski izolator
  • otporne na organska otapala
  • nije podloga za razvoj gljivica i hrana glodavcima

Poliuretanska meka pjena je nezamjenjivi materijal u proizvodnji tapeciranog namještaja, u proizvodnji madraca, kao materijal za odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju, kao materijal za podne podloge i niz drugih proizvoda u graditeljstvu i domaćinstvu.

PJENA U BLOKU

Mogućnost isporuke standardnih i vanstandardnih dimenzija, svih kvaliteta, sa ili bez kore. Širina bloka oko 2050 mm, visina 900-1050 mm (što ovisi o vrsti pjene), a duljina bloka 1 - 3 metra. Namjena za daljnje rezanje u manje elemente. Pakovanje u PE foliju samo na izričiti zahtjev.

REZANA PJENA U PLOČAMA
Mogućnost isporuke standardnih i vanstardadnih dimenzija, svih kvalčiteta. Primjena u tapeciranom namještaju. Pakovanje u PE foliju.
OBLIKOVANA PJENA

Razana pjena prema uzorku kupca, šabloni ili crtežu raznih oblika, zakrivljenja, kosina, utora i slično, a sve prema zahtjevima.
Primjena u tapeciranom namještaju. Pakovanje u PE foliju.

PJENA U FOLIJAMA

Pjena rezana - ljuštena u folijama debljine 3-30 mm. Širina folije standardna prema širini bloka. Poliuretanska pjena-folija se namata na kartonsku cijev, duljina na namotaju ovisi o debljini folije. Promjer namotane folije (role) iznosi do 1000 mm. Postoji mogučnost komprimiranja role, čime se smanjuje promjer na približno 400-500 mm - ušteda na transportu! Primjena za štepanje sa tkaninama u proizvodnji madraca i proizvodnji namještaja.
Pakovanje u PE foliju na zahtjev.

SITNA KONFEKCIJA

Rezana pjena manjih dimenzija oblika i dimenzija za najrazličitije potrebe u domaćinstvu i industriji. Pakovanje u PE foliju.

REGENERIRANA PJENA

Regenerirana pjena proizvedena od mljevene poliuretanske pjene - pahuljice i sirovina za proizvodnju poliuretanske pjene. Volumna masa regenerirane pjene od 80-170 kg/m3. Moguće je rezati ploče i na manje komade.
Koristi se za posebno zahtjevne elemente u prizvodnji tapeciranog namještaja, u prizvodnji madraca i strunjača za potrebe u sportu. Pogodan materijal za toplinsku i zvučnu izolaciju podova i stijena.
Pakovanje u PE foliju.
Maksimalne dimenzije 2000x1000x450 mm.Savjeti za zdrav san

1. Osigurajte organizmu dovoljno vremena za odmor. Većini odraslih potrebno je oko 8 sati.  Ustalite ritam odlaska na spavanje. Odlazak na spavanje i ustajanje svakog jutra u isto vrijeme važno je za regulaciju bioritma.Osobe s ustaljenim ritmom imaju manje problema s umorom i promjenom raspoloženja.

Kontaktirajte Nas

Posjetite naš izložbeni salon i saznajte sve što Vam je potrebno za ZDRAV SAN.

Adresa: Shoping centar Prečko
  J. Slavenskog 1/I
  10 000 ZAGREB
Mobitel: +385 99 212 4005
  +385 99 212 4004
E-mail: mail@mediakorak.hr

Sva prava pridržana. Media Korak d.o.o.